Dit is ons verhaal.

Soms ontmoet je iemand die met hetzelfde idee rondloopt. Ons gebeurde dat aan de Waterkant in Suriname, in mei 2019. Je kent het wel; het onderwerp, de gesprekspartner en omgeving zijn perfect. De warmte, de relaxte sfeer en mogelijk het Parbobier zorgden voor precies de juiste context voor een flow; alsof het al bestond en alleen nog ‘geboren’ moest worden. Van de hak op de tak ratelden we over het leven, de mens en onszelf. We hadden het over onze drukte, door keuzes, verplichtingen en teleurstellingen. Hoe onze beloftes aan onszelf, vaak (te lang) beloftes blijven. De ene dag is de andere niet en gedachten komen en gaan. Dan hebben we heldere momenten en inzichten (welke onbeschrijfelijk aanvoelen) en dan zitten we weer vast in onze gewoontes. De behoeftes van het moment komen niet altijd overeen met wie we willen zijn of met onze normen. We beoordelen ons eigen gedrag al kritisch en dan biedt ons hoofd ook ongevraagd ‘onvolkomenheden’ uit het verleden aan. Why?! Ondertussen zijn we eigenlijk heel gelukkig, zeker als we bewust zijn. We hebben momenten dat we dat ineens echt zien. Kinderen, partner, vrienden of de natuur. We zijn even trots op een prestatie, we genieten van mooie teksten of muziek, we lachten onze b*lls off! Deep down weten dat we teveel tijd besteden aan organiseren en nastreven; maar ook dat geeft een goed gevoel.

Ambivalentie en tegenstrijdigheden, that’s us!

Moeten we dan alles maar zo laten en accepteren?

Ja en nee!

Soms moeten we onszelf bijsturen, maar vaak zijn kleine veranderingen meer dan genoeg. Omdat alles samenhangt leiden positieve veranderingen vaak tot positieve gevolgen. En ook acceptatie is een verandering; elk onderwerp heeft een eigen optimale ‘oplossing’. Ook hadden we het over onze 20 jaar ervaring in de Geestelijke gezondheidszorg (GGZ); als behandelaar, praktijkeigenaar en in de crisisdienst. We realiseerden ons dat we iets anders willen.
Waar GGZ is gespecialiseerd in de behandeling van psychologische stoornissen, wilden wij een andere rol voor de psycholoog; een mentale personal trainer en psychologische gezondheid als onderdeel van het dagelijks leven.
Dit was de verandering die wij zelf nodig hadden. Aan de waterkant op een bierviltje schreven wij de kern van ons idee:

Add a subheading (2)

Terug in Nederland werd Psychologen Loket geboren, waar het groeide en zich ontwikkelde tot wat het nu is.
Vragen? Neem contact met ons op!

Reinder & Shannon

1[1]
2[1]

Neem een kijkje in wat wij doen...

Niet helemaal zeker? App onze live consultant