FAQ

Staat jouw vraag er niet tussen? Bel 0900-0106 (open op werkdagen tussen 16 en 20 uur) voor overleg of vul het contactformulier in.

Na aanmelding via het aanmeldformulier neemt een van onze medewerkers zsm contact met je op om te bespreken wat je verwachtingen en doelen zijn. Aan de hand daarvan matcht zij jou aan de psycholoog die het beste bij je past. Dezelfde dag nog kan je daarmee in gesprek. 

Het lidmaatschap is een online contact met jou (desgewenst inclusief partner en/of gezinsleden) en je vaste psycholoog. Je kan dan dagelijks in gesprek met je psycholoog middels tekst, audio of video berichten. Sommige zaken zijn makkelijker te bespreken via (video)bellen, maak hiervoor eenvoudig een afspraak met je psycholoog! 

 

Ja en nee – wij zijn geen 1 op 1 alternatief, want wij diagnosticeren niet, maken geen dossier en zijn van mening dat echte ziektebeelden behandelt moeten worden binnen de reguliere GGZ. Ook richten we ons meer op positieve doelen en de kwaliteiten van mensen. Tenslotte geloven wij in een doorlopend gesprek dat zich ‘ontvouwt’, waardoor sessies met protocollen komen te vervallen.

Anderzijds werken wij uitsluitend met geregistreerde psychologen en zijn wij op een wetenschappelijk verantwoorde manier bezig met ontwikkeling in gedachten, emoties en gedrag. Een lidmaatschap bij Psychologen Loket heeft dus zeker een therapeutische werking, maar is ongeschikt voor mensen die hulp zoeken bij ernstig psychisch lijden.

Twijfel jij of Psychologen Loket bij jouw situatie past? Bel voor advies en overleg naar 0900-0106 of vul het contactformulier in en wij bellen je terug!

Met een lidmaatschap bij Psychologen Loket maak jij van je mentale gezondheid een prioriteit. Een aantal voordelen hiervan op een rij; 

– Het grootste voordeel van de doorlopende gesprekken bij Psychologen Loket is dat je je situatie, gevoelens of gedachten kan voorleggen op het moment dat zij zich voordoet of wanneer jij zin en tijd hebt. Dit werkt ontladend en geeft direct ruimte in je hoofd!

– Mentale gezondheid is een continu proces, zoals lichamelijke gezondheid, ben je er idealiter dagelijks mee bezig. Het bouwt je emotionele weerstand op, waardoor je beter om kan gaan met tegenslagen en stress. De psycholoog is jouw personal trainer. 

– De aanpak van het huidige ‘GGZ ziektemodel’ sluit hier niet op aan. En de kosten horen eigenlijk niet in de gezondheidszorg. Bovendien lopen de wachtlijsten op en worden mensen ge-overdiagnosticeerd om in gesprek te kunnen met een psycholoog. 

– Ook mensen die bepaalde gewoonte willen veranderen hebben veel baat bij dagelijks contact omdat de psycholoog dan dient als ‘stok achter de deur’.

– Voor dezelfde prijs als een 40 minuten durende sessie zou kosten, staat jouw psycholoog van Psychologen Loket een week lang dagelijks voor je klaar!

Een App only abonnement kost 24,- per week. Wil je naast onbeperkt appen ook wekelijkse live sessies? Kies dan voor App Live voor 79,- per week.

Om je enige vergelijking te bieden, één reguliere sessie van 45 minuten met een psycholoog op lokatie is alleen beschikbaar vanaf E99,- (bij relatie therapie zelfs het dubbele!).

De ervaring leert dat de meest mensen voldoende resultaat hebben geboekt binnen de eerste maand.

Vergoedingen zijn alleen mogelijk vanuit PGB. Eventuele aanvullende verzekeringen kunnen ook een vergoeding bieden, vraag ernaar bij je verzekering!

Nee. We hebben er voor gekozen geen automatische incasso te doen, zodat jij hier ook de controle over hebt.

De betalingen gaan per maand en kunnen op elk gewenst moment gestopt worden.  Wanneer je weer wilt verleningen zal je wederom zelf de overmaking moeten doen.

Uiteraard is automatische incasso mogelijk op aanvraag.

De ervaring leert dat de meest mensen voldoende resultaat hebben geboekt binnen de eeste maand.

Vergoedingen zijn alleen mogelijk vanuit PGB. Eventuele aanvullende verzekeringen kunnen ook een vergoeding bieden, vraag ernaar bij je verzekering

Het simpele antwoord is de master -en postmaster opleidingen, kennis en de professionele begeleiding. Een psycholoog is in staat resultaten te boeken bij zwaardere problemen en ‘complexere’ mensen.

Iets meer in detail zou je kunnen zeggen dat een psycholoog helpt bij het ‘oplossen’ van psychische problemen/stoornissen. Hierin ligt de nadruk op inzicht in dieperliggende patronen vanuit het verleden van de cliënt die tot uiting komen in (irrationele) gedachten, (overspoelende) emoties en (disfunctioneel) gedrag met als doel gedragsverandering en persoonlijke ontwikkeling. De diagnostiek en de wetenschappelijke behandelstrategieën zijn hierin leidend.
Een coach houdt zich ook bezig met gedragsverandering en persoonlijke ontwikkeling maar de uitgangspunten zijn verschillend. Een coach helpt bij het verbeteren van bepaalde levenssituaties: meer balans, persoonlijke ontwikkeling of beter omgaan met stress. De insteek is oplossingsgericht, activerend en gericht op de toekomst.

Psychologen Loket werkt uitsluitend met geregistreerde psychologen omdat wij het beste willen voor jou!

Wij helpen bij het verbeteren van bepaalde levenssituaties en staan we voor toegankelijkheid en plezier. Waar nodig hanteren wij de referentie, kennis en strategieën vanuit de wetenschappelijke psychologie.

Wat onze werkwijze helemaal uniek maakt is het doorlopende gesprek. Jou levensstijl leidend en wij bewegen flexibel mee. Het grappige is deze manier van werken veel natuurlijker aanvoelt en efficiënter blijkt in tijd, doelgerichtheid en resultaat.

Ja! Op ieder moment, waar en wanneer jij wilt – “Wij leveren de psycholoog en jij bepaalt de rest”. Het leuke is dat het gesprek opgepakt kan worden op momenten dat iets belangrijk voor je is of gewoon omdat je dat even tijd hebt.

Wanneer jij, net al wij, gelooft dat mentale gezondheid een onderdeel moet zijn van je dagelijks leven (alleen sporten bij overgewicht gaat je ook niet helpen), wanneer je graag het optimale uit je leven haalt, wanneer graag je eigen tijd bepaalt, wanneer je niet houdt van hiërarchische rollenspelen, wanneer je graag samenwerkt met de beste in het vakgebied… Dan past het zeker!

Twijfel je? Neem een  gratis proefweek!

Bij Psychologen Loket bieden wij twee diensten aan. Direct contact via het spreekuur en onbeperkt contact via een lidmaatschap. 

Wanneer je ons belt op 0900-0106 krijg je direct contact met een psycholoog waarbij je een situatie, gebeurtenis of keuze kan voorleggen. De psycholoog zal op basis van expertise, ervaring en wetenschap meedenken met dat gene dat je wil bespreken. In veel gevallen hanteert de psycholoog de socratische dialoog – door middel van gemeende interesse, zonder oordeel de juiste vragen stellen waardoor jij tot passend antwoord of actie komt.

Lidmaatschappen
De lidmaatschap is online contact tussen jou (eventueel met partner en/of gezinsleden) en een vaste psycholoog. Je krijgt in overleg een psycholoog toegewezen. Je kan dan dagelijks de psycholoog jouw onderwerpen voorleggen middels tekst, audio of video berichten. Gedurende de gesprekken is het handig om zo nu en dan voor Videocall of bellen te kiezen, tenminste als jij dat wilt. 

Het voordeel is dat je situatie, gevoelens of gedachten kan voorleggen op het moment dat het zich voordoet of wanneer jij zin en tijd hebt. Dit werkt ontladend en geeft direct ruimte in je hoofd!

Ook mensen die bepaalde gewoonte willen veranderen hebben veel baat bij dagelijks contact omdat de psycholoog dan dient als ‘stok achter de deur’